
راهنمای مبتدی ابزار برقی
هزینهی انجام تعمیرات همیشه هزینهی زیاد و گزافی بوده است و این هزینهها در مواقعی آنقدر زیادند که اگر تعمیر مربوط به وسیلهای نهچندان لوکس باشد، اقتصادیتر است که آن وسیله را تعویض کنیم.
اگر دستی در انجام تعمیرات داشته باشید، احتمالاً به ابزارآلات زیادی نیاز دارید و یکی از اصلیترین ابزارآلات مورد نیاز در انواع تعمیرات منزل، دریل است.
حال اگر قصد دارید برای مصارف خانگیتان یک دریل خریداری کنید، در این مقاله قصد داریم با معرفی انواع دریلها به شما در این راه کمک کنیم.
انواع دریل
دریلها در دو نوع باسیم و بدون سیم دسته به بازار عرضه میشوند که قبل از هر چیزی میخواهیم به این دو دسته از دریلها بپردازیم:
-
دریلهای بیسیم(دریل برقی)
دریل برقی
این نوع از دریلها، از محبوبترین انواع دریلها برای مصارف خانگی هستند. دریلهای بدون سیم یا همان دریل شارژی از باتریهای شارژی استفاده میکنند که منجر به نبودن سیم و آسانتر شدن استفاده از آنها و خوشدست بودنشان میشود. ظرفیت باتری با ولت اندازهگیری میشود که با واحد قدرت دریل یکی است. استفاده از دریلهای بیسیم شما را از نیاز به پریز برق بینیاز میکند و بدون دغدغه در هرجایی میتوانید از آنها استفاده کنید.
-
دریلهای باسیم (دریل شارژی)
دریل شارژی
اگر دریلی که دارید از افراد نسلهای گذشتهی خانواده به شما رسیده است، با احتمال ۹۹ درصد یک دریل سیمدار است که تنها با اتصال به پریز برق میتوانید از آن استفاده کنید. در روزهای آغازین پیدایش دریلهای شارژی، دریلهای سیمدار کماکان از محبوبیت بالایی برخوردار بودند و علت این حفظ محبوبیت، ضعف قدرت دریلهای شارژی بود. البته این عدم محبوبیت دریل شارژی، خیلی زود و با به بازار آمدن مدلهای جدید از بین رفت.
با استفاده از دریل سیمدار شما نیاز ندارید نگران شارژ بودن باتری دریلتان شوید، هرجا و هرمکانی که به پریز برق دسترسی داشته باشید، دریل شما قابل استفاده است. بر اساس دستهبندیهای فروشگاه آنلای eBay، دریلهای چکشی در دستهی دریلهای سیمدار دسته بندی میشوند. اصطلاحا به این نوع از دریلها، دریل برقی نیز گفته میشود.
ویژگی های دریل خانگی
حال باید بدانید در هنگام خرید یک دریل باید به چه پارامترهایی توجه کنید.
-
آمپر
روش اصلی سنجش قدرت سوراخ کردن دریلها آمپر است. برای یک دریل خانگی، ۶ تا ۸ آمپر کافی خواهد بود.
-
باتری
در بیشتر دریلها از باتریهای لیتیومی استفاده میشود. این باتریها میتوانند صدها بار استفاده شوند و قدرت کافی برای استفاده مداوم از دریل را فراهم کنند. دریلهای قدیمی ممکن است از تکنولوژی NiCdهای شارژی برای تامین برق خود استفاده کنند.
-
سهنظام
دریلهای بیسیم معمولا دستههای چرخشی دارند که بتوانید ناحیهی نگهدارندهی مته (سهنظام) را به خوبی نگه دارید و کنترل کنید. برای خارج کردن مته باید سهنظام را شل کنید و برای بستن مته به دریل باید سهنظام را سفت کنید. برخی دریلهای قدیمی، برای شل و سفت کردن سهنظام کلید دارند.
-
نور
بعضی از دریلها در نزدیکی سهنظام به یک چراغ LED مجهز هستند. داشتن نور میتواند بسیار امکان مفیدی باشد و به شما اجازه میدهد در مکانهایی که نور کافی وجود ندارد بتوانید کار خود را انجام دهید.
-
سوییچ تغییر جهت
سوییچ تغییر جهت باعث میشود مته بتواند به جلو یا عقب حرکت کند. در واقع در تغییر جهت، مته چپ گرد یا راست گرد میچرخد و حرکت آن تغییر میکند.
-
سرعت
اکثر دریلها سرعتهای متفاوتی را ارائه میدهند که این سرعتها برحسب RPM (دور کامل مته در دقیقه) اندازهگیری میشوند.سرعت بالاتر برای سوراخ کردن مناسب است و سرعت پایین برای بسته و باز کردن پیچها.
-
ماشه
ماشهی روی دریل را نگه دارید تا دریل شروع به کار کند و با رها کردن ماشه، دریل حرکت خود را متوقف میکند.
-
ولت
روش اصلی اندازهگیری قدرت حفاری دریل، ولت است. دریلی که ولتاژ بالاتری دارد، قدرت نفوذ بیشتری در سطوح سخت خواهد داشت. اکثر دریلهای بیسیم ولتاژ بین ۱۲ تا ۱۸ ولت دارند، اما اگر به دنبال قدرت بیشتری هستید، میتوانید دریلهای با ولتاژ ۲۲ الی ۲۴ خریداری کنید.
حال که با پارامترها و امکانات موجود در دریلها آشنا شدید، نیاز است با برخی از انواع این لوازم آشنایی بیابید تا خرید شما آسان شود.
-
دریل چکشی
دریل چکشی، نوعی از دریل است که برای سوراخ کردن سطوح سخت و محکمی مثل سنگ، بتن و سیمان طراحی شده است. در دریلهای چکشی، سه نظام آنها طوری طراحی شده است که میتوان هر دو نوع متهی گرد و ششسر را به آن متصل نمود.
عملکرد در دریل چکشی به این صورت است که برای ایجاد سوراخ با حرکت ضربهای چکشی ترکیب شده است.مدل نیرویی که به سطح وارد میشود دقیقا به عملکرد ضربههای چکش شباهت دارد. بنابراین زمانی که میخواهید سطوح سخت سیمانی یا بتنی را سوراخ کنید، ضربههای محکم چکشی را همراه با چرخشی احساس خواهید کرد.
اکثر دریلهای چکشی به تنظیماتی مجهز هستند که با روشن کردن آن میتوانید حالت ضربهای یا چکشی را فعال کنید.
حال همانطور که متوجه شدید دریل چکشی برای سوراخ کردن سطوح سختی مثل بتن، سیمان و سنگ طراحی شده است. اگر هنگام سوراخ کردن این سطوح از دریل چکشی (به جای دریل معمولی) استفاده کنید، قطعا با مشکلاتی مثل شکستن مته مواجه نمیشوید و میتوانید سوراخ دقیقتری ایجاد کنید.
انواع دریلهای چکشی خانگی
-
دریل چکشی ۱۰ میلیمتری:
دریل ۱۰ چکشی قابلیت کار تا مته ۱۰ را داراست که سهنظام آن هم آچاری و هم اتوماتیک است و کلید آن نیز در مدل های ساده و یا الکترونیکی خواهد بود و همانند همه دریلهای این گروه دارای قفلکن است..همین طور در دو حالت دارای چپ گرد/راست گرد و یا ساده عرضه میشوند.
-
دریل چکشی ۱۳ میلیمتری:
دریل ۱۳ ضربه ای نیز دارای دو مدل است. سه نظام اتوماتیک و یا سه نظام معمولی(آچاری) این دریل در دو گروه ساده و چپ گرد/راست گرد تولید میشود. دریل ۱۳ چکشی چپ و راستدار پرمصرفترین نوع دریل در انواع دریلهاست. این مدل پر فروشترین مدل و دارای کاربرد فراوانیست و برای مصارف خانگی و صنعتی مناسب است.
-
دریل چکشی ۱۳ میلیمتری گیربکسی:
دریل گیربکسی چکشی همانند دریل معمولی ضربه ای است، با این تفاوت که دارای گیربکس است. گیربکس باعث میشود دستگاه در دو سرعت و قدرت متفاوت کار کند. دریل گیربکسی از نظر اندازه، کمی از دریل معمولی بزرگتر است ولی به دلیل داشتن آرمیچر و دندههای قوی تر دارای قدرت بیش تری می باشند.دریل گیربکسی قویترین مدل دریل چکشی یا همان ضربهای قبل از دریلهای چکشی SDS-PLUS یا همان بتنکنهاست.
دریل گیربکسی ۱۳ میلیمتری، در دو مدل سه نظام اتوماتیک و آچاری تا به حال به بازار عرضه شده است. این دسته دریل نیز دارای کلید چپ گرد/راست گرد و کلید ساده و یا الکترونیک است.
ویدیوی دریل 2210 رونیکس
از پر فروش ترین دریل های خانگی بازار 2210c و 2210 رونیکس است.
حال که با انواع و مدلهای دریل آشنا شدید، انتخاب و خرید این ابزار برای شما ساده و آسانتر از هر زمان دیگری خواهد بود.